Secret Gem Dalmatians


Ik ben Linda en ik woon samen met mijn vriend Bertus en mijn vier Dalmatische honden Lisa, Yara, Robbie en Poppy in de polder van Stellendam.

Wij wonen hier samen met kat Harley, de drie Kune Kune varkentjes Ruud, Hilda en Victor, twee Arabische volbloeden Hamad en Niagara en de gespikkelde mini-pony Daemon

Mijn Dalmatische honden zijn (op volgorde van leeftijd):


  • Lisa - Namara's Speed of Sound,
  • Yara - Namara's Cookies and Cream, de dochter van Lisa,  
  • Robbie - Namara's Snow Man, Lisa's kleinzoon en drager van het LUA gen
  • Poppy - Dalstorm Jazz Dance, onze homozygote LUA dame


Lisa is onze senior, die graag lekker slaapt en graag geniet van mooi zonnig weer. Ze is de de kleinste van de vier maar dat compenseert ze met haar geweldig lieve karakter. Ze heeft 3x een prachtig nestje pups op de wereld gezet bij Namara's kennel. Wij zijn heel blij dat Lisa deel uitmaakt van onze mini-roedel. Lisa is gek op uitjes zoals shows of ringtraining.


Yara is de dochter van Lisa en de beoogde moeder van het eerste Secret Gem nestje, Met Yara doen we aan jachttraining en tegenwoordig ook speuren waar we samen veel lol aan beleven.


Robbie is onze geweldige LUA-reu. Hij heeft een heel zachtaardig karakter en vindt het heerlijk om samen in de tuin te spelen met Yara of Poppy maar vooral om gewoon lekker buiten te zijn.


En dan hebben we nog Poppy: ons uit het UK geïmporteerd meisje, de eerste homozygote LUA in Nederland!


Linda heeft sinds 2008 Dalmatische honden, toen Jessy als pupje van 8 weken bij haar kwam. In 2016 is Bikkel bij ons in Stellendam komen wonen als herplaatser. Beiden waren afkomstig van Sandra en Martijn van  Of Duke's Proud.

Nadat Jessy is overleden op 7 augustus 2020 is Yara (Namara's Cookies and Cream), geboren op die bewuste 7 augustus, bij ons gekomen en na het overlijden van Bikkel, is Robbie Yara gezelschap komen houden.

Eind 2021 is ook Lisa verhuisd naar Stellendam. En rond de kerst van 2023 is Linda naar het VK afgereisd om ook Poppy aan onze kleine roedel toe te voegen.

Lisa, Yara en Robbie zijn geboren bij Namara's dalmatiërs en Poppy komt van de LUA kennel Dalstorm dalmatians.

De naam Secret Gem is een verbastering van de stamboom naam van Jessy: Berried Treasure of Duke's Proud (een smaak van Ben&Jerry's ijs, Jessy was een pupje uit het Ben&Jerry's nest)

Buried Treasure staat voor begraven/verborgen schat. Een secret gem is een geheim/verborgen juweel en daardoor ook een verborgen schat.


Mijn doel qua fokkerij is Dalmatische honden fokken met een fijn sociaal karakter, die als bonus een verborgen juweel met zich meedragen,

het LUA-gen (oftewel fijne sociale LUA's die niet van HUA's te onderscheiden zijn)


Voor meer uitleg over het LUA-gen, klik hier